Ταϊλανδέζικο γλυκόξινο χοιρινό 6 ψήφοι

Ταϊλανδέζικο γλυκόξινο χοιρινό
Αν και όχι κινέζικο, είναι εξίσου καλό, με γεύση πιο δροσερή και καθαρή. Ένα πλήρες γεύμα, όταν σερβίρεται με ρύζι.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

350 γρ. άπαχο χοιρινό
30 ml/2 κουταλιές φυτικό λάδι
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
30 ml/2 κουταλιές ταϊλανδέζικη σος ψαριού
15 ml/1 κουταλιά ζάχαρη χοντρή
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
½ αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ντοματάκια κομμένα σε φέτες
1 τεμάχιο των 115 γρ. φρέσκου ανανά κομμένο σε μικρά τεμάχια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μικρά τεμάχια
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Για το γαρνίρισμα:
Φύλλα φρέσκου κόλιαντρου
φρέσκα κρεμμυδάκια σχισμένα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το κρέας στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά μέχρι να σφίξει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει και μετά προσθέτουμε το κρέας και ψιλοτηγανίζουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί.
3. Προσθέτουμε τη σος ψαριού, τη ζάχαρη και πιπέρι κατά τη γεύση. Ανακατεύουμε το μίγμα πάνω στη φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τα ντοματάκια, τον ανανά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοτηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και μετά το περνάμε με κουταλιές σε ένα μπολ.
4. Γαρνίρουμε με το κόλιαντρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες