Τάρτες με κρεμμύδι και μπέικον 2 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Φ.
Τάρτες με κρεμμύδι και μπέικον
Οι τάρτες είναι συνήθως γλυκές. Αυτή που θα σας δώσω είναι αλμυρή πολύ, εύκολη και νόστιμη. Σερβίρεται σε μπουφέ, σε πάρτυ, σε μεζεδάκι και μπύρα με φίλους ή όπου αλλού θέλετε.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κρεμμύδια χοντροκομμένα
150 γρ. μπέικον κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές φυτίνη
250 γρ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι - πιπέρι
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη, προσθέτετε τη φυτίνη και ανακατεύετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας έως ότου γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το αλάτι και το νερό και ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιογενής. Τη μαζεύετε και την τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ βάζετε τα κρεμμύδια, το μπέικον και τη φυτίνη σε τηγάνι αντικολλητικό και τα σοτάρετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ξανθίνει το κρεμμύδι και να μαλακώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα με το κορν φάουρ και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρετε την κατσαρόλα και ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό και τη στρώνετε σε φόρμα για τάρτες ή ταρτάκια. Την τρυπάτε με το πιρούνι, πασπαλίζετε την ζύμη με μια κουταλιά παρμεζάνα. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα των αβγών, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες