Ταλιατέλες με μύδια 7 ψήφοι

Ταλιατέλες με μύδια
 
 

Υλικά

225 γρ. μύδια με τα κελύφη τους, μουσκεμένα, τριμμένα και καθαρισμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 ραβδάκι βούτυρο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά σκόνη κάρι μέτρια καυτερό
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου ή μια μπόλικη πρέζα τριμμένο κύμινο
1/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσεως
1 φλιτζ. άπαχη κρέμα
250 γρ. ταλιατέλες
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ βάζουμε τα μύδια σε μια πολύ πλατιά κατσαρόλα με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια στιφάδου, 5 κουταλιές βούτυρο, το κρασί φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε σφιχτά την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να ανοίξουν τα μύδια (πετάμε όσα δεν άνοιξαν). Βγάζουμε τα κελύφη από τα μύδια, εκτός από 15 που τα κρατάμε για γαρνίρισμα, στραγγίζοντας τους χυμούς τους στην κατσαρόλα.
3. Στραγγίζουμε όλους τους χυμούς και τα υγρά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα, όπου ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σκόνη κάρι και τους σπόρους κύμινου, και ζεσταίνουμε απαλά.
4. Δουλεύουμε το αλεύρι με τι 2 κουταλιές μαλακό βούτυρο, το προσθέτουμε στο υγρά μακριά από τη φωτιά και το χτυπάμε καθώς λιώνει. Το επαναφέρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (να μη βράσει!) και προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα. Ζεσταίνουμε το κρασί και το προσθέτουμε ανακατεύοντας. Μαγειρεύουμε γρήγορα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε το στραγγισμένο υγρό που φυλάξαμε.
5. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε ντομάτες περασμένες από τρυπητό και 1/2 φλιτζ. νερό. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Βάζουμε μπόλικο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, ρίχνουμε το ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες