Ταλιατέλες με τόνο φρέσκο 42 ψήφοι

Ταλιατέλες με τόνο φρέσκο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

300 γρ. φρέσκος τόνος
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. μπιζέλι κατεψυγμένο
1 κύβος ζωμού (ψάρι, λαχανικά ή κοτόπουλο)
1,25 φλιτζ. ντομάτα περασμένη από το τρυπητό
1 μικρή καυτερή πιπεριά σε μικρά κομμάτια
350 γρ. ταλιατέλες
αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μαϊντανό. Προσθέτουμε το κατεψυγμένο μπιζέλι, σπάζουμε μέσα τον κύβο ζωμού και χύνουμε 1/2 φλιτζ. νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
2. Πλένουμε και στεγνώνουμε τον τόνο, τον σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε την ντομάτα, την καυτερή πιπεριά και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τρίβουμε τον τόνο με ένα πιρούνι.
3. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το αναμιγνύουμε αμέσως στην καυτή κατσαρόλα με τη σάλτσα τόνου και το μπιζέλι.
4. Σερβίρουμε σε πολύ ζεσταμένα πιάτα.
3 αστέρια από 42 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες