Τηγανητές ελιές 2 ψήφοι

Τηγανητές ελιές
Οι τηγανητές ελιές είναι ένας μοναδικός μεζές που θα σας εντυπωσιάσει.
 
 

Υλικά

500 γραμμάρια τομάτα πασάτα
1 βάζο μαύρες ελιές (περίπου 350 γραμμάρια)
65 γραμμάρια τυρί φέτα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
1 λίτρο ηλιέλαιο
Μερικά κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
1 καλή πρέζα ξηρού τσίλι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε την πασάτα τομάτας σε ένα μεγάλο πιάτο. Στραγγίζουμε τις ελιές από το βάζο, αφαιρούμε το κουκούτσι, τις καλύπτουμε με την πασάτα τομάτας και αφήνουμε το πιάτο στην άκρη περίπου 1 ώρα.

Χτυπάμε τη φέτα μαζί με την κάπαρη μέχρι να σχηματιστεί πάστα.
Βγάζουμε τις ελιές από την πασάτα και κρατάμε την πασάτα στην άκρη. Γεμίζουμε τις ελιές με την πάστα φέτας - κάπαρης.

Τοποθετούμε τρία πιάτα το ένα δίπλα στο άλλο και βάζουμε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Με γρήγορες κινήσεις ρίχνουμε τις ελιές στο αλεύρι, μετά στο αυγό, αφήνουμε να φύγει η υπερβολική ποσότητα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε τις ελιές.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, τοποθετούμε την πασάτα σε μια μικρή κατσαρόλα με τα φύλλα της ρίγανης και το ξηρό τσίλι.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 4 έως 5 λεπτά, ή μέχρι να μειωθεί ελαφρά.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τις τηγανισμένες ελιές και ένα ποτήρι κρασί.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες