Τορτελίνια με ζωμό κρέατος και χορταρικών 4 ψήφοι

Τορτελίνια με ζωμό κρέατος και χορταρικών
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


200 γρ. τορτελίνια
1,5 λίτρο ζωμός κότας ή βοδινού ή 2 κύβοι σε 1,5 λίτρο ζεστό νερό
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βασιλικός ή εστραγκόν ψιλοκομμένο
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τον κύβο σε 1,5 λίτρο νερό. Ρίχνουμε μέσα τα Tortellini και τα βράζουμε για 16 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τα βότανα. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Τα σερβίρουμε πολύ καυτά με την παρμεζάνα. Για το ζωμό. Βράζουμε, το κρέας (μοσχαρίσιο ή πουλερικού) με καρότα, πράσα, σέλινο και διάφορα μπαχαρικά για μια ώρα τουλάχιστο. Τα στραγγίζουμε και ξαφρίζουμε το λίπος. Αν δεν έχουμε χρόνο, χρησιμοποιούμε έτοιμο κύβο ζωμού.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες