Τυλιχτάρια πατρινά 6 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Τυλιχτάρια πατρινά
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό κιμά χοιρινό
10 φέτες σνίτσελ χοιρινό
1 ποτήρι γάλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουτ. τριμμένη φρυγανιά
4 κουτ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 αυγά
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 κουτ. βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τη φρυγανιά, το κεφαλοτύρι, τα αυγά χτυπημένα, το γαρίφαλο και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε 10 μακρόστενα μπιφτέκια. Απλώνετε τις φέτες του σνίτσελ, βάζετε στο κέντρο από ένα μπιφτέκι και τυλίγετε σε ρολό και στερεώνετε με οδοντογλυφίδες. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε τα τυλιχτάρια για 4 λεπτάκια γυρίζοντας τα να ροδίσουν απ όλες τις πλευρές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το κρασί και τον χυμό λεμονιού και βάζετε μέσα τα τυλιχτάρια και σιγοβράζετε για 15 λεπτάκια. Σερβίρετε με βραστά λαχανικά και ρύζι.
1 αστέρια από 6 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες