Φαβοκεφτέδες Σαντορίνης 2 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Φαβοκεφτέδες Σαντορίνης
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. φάβα βρασμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού δυόσμο
3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Από το βράδυ βράζετε την φάβα και τη βάζετε στο ψυγείο να πήξει. Αδειάζετε την φάβα σε ένα μπολ και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το σιμιγδάλι αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε σε μπαλάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξουν και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι ως να ροδίσουν καλά. Βγάζετε από το τηγάνι και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Τρώγονται και ζεστοί και χλιαροί και ταιριάζουν με ουζάκι.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες