Φετουτσίνια Αλφρέδο με τόνο 2 ψήφοι

Φετουτσίνια Αλφρέδο με τόνο

 
 

Υλικά (4 μερίδες)

400 γρ. φετουτσίνια
1,5 κουταλάκι ελαιόλαδο
1,5 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
200 ml γάλα εβαπορέ άπαχο από κονσέρβα
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
3 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι βασιλικό
λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
100 γρ σπαράγγια ζεματισμένα
250 γρ. τόνος κονσέρβα
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Το βάζουμε στο ζυμαρικό μαζί με το γάλα και το τυρί. Μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απλά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη για να πήξει περισσότερο.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον άνηθο και το βασιλικό και βάζουμε αλατοπίπερο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα σπαράγγια, τον τόνο και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε βάζοντας στα πιάτα περισσότερη παρμεζάνα, αν θέλουμε.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες