Φετουτσίνια με αστακό από την παντελλερια 1 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Φετουτσίνια με αστακό από την παντελλερια
Η Παντελλερία (ιταλ. Italian Isola Di Pantelleria, λατιν. Cossyra) είναι ιταλική νήσος στη Μεσόγειο και βρίσκεται μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας, αποτελώντας τμήμα της επαρχίας Trapani της Σικελίας. Με ηφαιστειακή προέλευση, υψώνεται στα 836 μέτρα στον σβησμένο κρατήρα του Μagna Grande και έχει έκταση 83 τ. χλμ. Η τελευταία έκρηξη (υποθαλάσσια δυτικά του νησιού) έλαβε χώρα το 1891, όμως οι θερμές μεταλλικές πηγές και οι φουμαρόλες βεβαιώνουν ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίζεται. Το νησί είναι εύφορο αλλά δεν διαθέτει γλυκό νερό.
 
 

Υλικά

2 αστακοί των 750 γρ. ο καθένας, μαγειρεμένοι στον ατμό και κρυωμένοι
1/2 φλ. φύλλα μέντας
1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
1 φλ. φύλλα μαϊντανού
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένες
4 μέτριες ντομάτες χοντροκομμένες
1 κουταλιά πιπέρι κόκκινο κοπανιστό
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε 6 λίτρα νερό με 2 κουταλιές αλάτι.
2. Σπάζουμε τα κελύφη των αστακών και αφαιρούμε τη σάρκα. Κόβουμε την ουρά σε φέτες των 15 χιλ. και τις δαγκάνες σε 3 κομμάτια. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Αναμιγνύουμε στο μπλέντερ τη μέντα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την κάπαρη, τις ντομάτες, το άσπρο και κόκκινο πιπέρι και το ελαιόλαδο, ώστε να σχηματισθεί μια ομοιόμορφη πάστα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Χύνουμε το πέστο και τον αστακό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό. Χύνουμε το καυτό ζυμαρικό στο μπολ με τον αστακό και ανακατεύουμε όπως τη σαλάτα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα συστατικά και σερβίρουμε αμέσως.



1 αστέρια από 1 επισκέπτες