Φετουτσίνια με βολβό μάραθου, γαρίδες και φασολάκια 1 ψήφοι

Φετουτσίνια με βολβό μάραθου, γαρίδες και φασολάκια
Ένα πολύχρωμο μίγμα από γαρίδες, βολβό μάραθου, πλατιά φασόλια (φρέσκα) και φέτες πορτοκαλιού
ανακατεμένα με μια ελαφριά σος κρασιού.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


250 γρ. φετουτσίνια, πράσινα ή απλά
1/2 μικρός βολβός μάραθου (φινόκιο)
1/4 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι κορνφλάουρ
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2/3 φλιτζ. φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα
1/4 φλιτζ. πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο, χωρισμένο σε φέτες και κομμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Καθαρίζουμε το μάραθο διατηρώντας 3 κουταλιές από το πράσινο, το οποίο ψαλιδίζουμε και το βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μισό βολβό και τα πρώτα 5 εκ. του κοτσανιού. Πετάμε τα υπόλοιπα κοτσάνια.
3. Αναμιγνύουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κορνφλάουρ σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στην άκρη.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε το μάραθο και τις γαρίδες στο καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι γαρίδες, βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση, αν θέλουμε. Ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί σε μια κουταλιά περίπου.
5. Προσθέτουμε το μίγμα ζωμού στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη και να κοχλάσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα φασολάκι και το κρεμμυδάκι.
6. Αναμιγνύουμε το μίγμα γαρίδας με τα φετουτσίνια και το πορτοκάλι. Κατανέμουμε σε τέσσερα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο πράσινο του μάραθου.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες