Φιλετάκια χοίρινου με μπύρα και πορτοκάλι 11 ψήφοι

Από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ζ.
Φιλετάκια χοίρινου με μπύρα και πορτοκάλι
Είναι ένα αρκετά γευστικό και εύκολο πιάτο...ελπίζω να σας αρέσει και να επιχειρήσετε να το φτιάξετε!!!
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια
αλεύρι
1 ποτήρι μαύρη μπύρα (kozel)
λίγη κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι
ροζ, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομματάκια και τα περνάμε από αλάτι, τα πιπέρια και πουδράρουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος του. Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα κομμάτια χοιρινού γυρνώντας τακτικά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές. Μόλις ροδίσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μπύρα. αναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο αλεύρι εάν χρειάζεται για να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας ελαφρώς. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μπορούν να σερβιριστούν με πατάτες ή ρύζι.
3 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες