Φριτάτα με τυρί, λιαστές ντομάτες και βασιλικό 3 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Φριτάτα με τυρί, λιαστές ντομάτες και βασιλικό
 
 

Υλικά (4-6)

10 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζ. χτυπητή κρέμα
1,5 φλιτζ. (περ. 150 γρ.) φέτα κομματιασμένη
10 λιαστές ντομάτες από βάζο σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
4 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/4 φλιτζ. βούτυρο
1/3 φλιτζ. ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
2. Χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ για να αναμιχθούν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη φέτα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το βασιλικό. Το αλάτι και το πιπέρι.
3. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη πυρίμαχη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα αυγού χωρίς να το ανακατέψουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να πήζουν στις άκρες και ο πάτος να σκουραίνει, ανασηκώνοντάς τα που και που, για να τρέχει από κάτω το ωμό αυγό, περίπου για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τις ελιές και την παρμεζάνα.
4. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στο γκριλ και ψήνουμε, μέχρι τα αυγά αρχί-σουν να σκάζουν και να σκουραίνουν, περίπου για 2 λεπτά. Με μια εύκαμπτη σπάτουλα, χαλαρώνουμε τις άκρες και τον πάτο από τη φριτάτα. Τη γλιστράμε σε μια πιατέλα, την τεμαχίζουμε και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες