Φετουτσίνι πόρτοφινο αμπροζίνι 2 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Φετουτσίνι πόρτοφινο αμπροζίνι
Ταιριάζει πολύ ωραία με ξηρό λευκό κρασί
 
 

Υλικά (6)

125 γρ. φετουτσίνι με αυγά και με σπανάκι
υρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
6 μέτρια μανιτάρια κομμένα στη μέση
1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
3 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου συν περισσότερος, αν χρειάζεται
½ λίτρο χτυπητή κρέμα
125 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε μαζί και τα δυο ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente προς τρυφερά αλλά κάπως τραγανά στο κέντρο και τα στραγγίζουμε.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα. Το ζεσταίνουμε μέχρι να σιγοβράσει αλλά όχι να βράσει έντονα.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αναμιγνύουμε καλά.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το τυρί στη σάλτσα, συνεχίζοντας μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να γίνεται πηχτή. Αν παραπήξει, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό.
5. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κομμένα μανιτάρια.
6. Μεταφέρουμε το σύνολο σε ζεσταμένα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια. Ρίχνουμε από μια ιδέα πιπέρι σε κάθε μερίδα και, αν θέλουμε, ρίχνουμε και τριμμένο τυρί από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως για να μη σβολιάσει η σάλτσα.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες