Φετουτσίνια με γαρίδες και σάλτσα κρέμας με μέλι και σπανάκι 3 ψήφοι

Φετουτσίνια με γαρίδες και σάλτσα κρέμας με μέλι και σπανάκι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. μέτριες γαρίδες
2 κουταλιές κρεμμύδια στιφάδου ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1,5 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλιές μέλι
650 γρ. τοματάκια
φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα
Αλάτι και πιπέρι
350 γρ. φετουτσίνια
φρέσκα κλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ βάζουμε τις γαρίδες και τα κρεμμυδάκια στιφάδου σε καυτό ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές.
3. Σβήνουμε την κατσαρόλα με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά τι. Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρά παχύρρευστο. Προσθέτουμε το μέλι, τα τοματάκια και τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τις γαρίδες και τη σάλτσα και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα,γαρνίροντας με τα φρέσκα κλαράκια βασιλικού.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες