Φετουτσίνια με καλαμάρια και ελιές 1 ψήφοι

Φετουτσίνια με καλαμάρια και ελιές
Είναι φανερή η γιαπωνέζικη επίδραση στο πιάτο αυτό.

 
 

Υλικά (6 μερίδες)

4-5 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. καλαμαράκια
3/8 φλιτζ. και 6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. μαύρες ελιές (π.χ. Καλαμών) χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένες
600 γρ. φετουτσίνια
χυμός από 1,5 λεμόνι,

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε μπουκιές και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα καλαμαράκια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το πιπέρι. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 ώρες στο ψυγείο. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.
2. Βράζουμε τα φετουτσίνια και στο μεταξύ τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε καυτό ελαιόλαδο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο.
3. Στίβουμε το λεμόνι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τα καλαμάρια, τα κρεμμύδια και τις ελιές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού κατά τη γεύση. Το αφήνουμε 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αφού ρίξουμε ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες