Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερ 2 ψήφοι

Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερ
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερο
500-750 g μεγάλα χτένια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα (τα πράσινα και άσπρα μέρη)
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλιά ξηρό σέρι
1 κουταλιά σόγια σως
2 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια πρασουλίδα
350 g φετουτσίνια βρασμένα και στραγγισμένα

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ώσπου σχεδόν να καπνίζει. Βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και το τζίντζερο. Βάζουμε προσεκτικά τα χτένια και τα γυρίζουμε καθώς ροδίζουν. Aφού βάλουμε όλα τα χτένια, βάζουμε και τις λαχανίδες στην κατσαρόλα. Βράζουμε τα χτένια περίπου για 2 λεπτά ανά πλευρό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι ενώ βράζει. Τα μεταφέρουμε σε ένα ζεστό μπολ, μόλις τελειώσει το βράσιμο.
2. Ανακατεύουμε τη σόγια σως, το σέρι και το ζωμό κοτόπουλου και μετά βάζουμε τους χυμούς στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να μειωθεί το υγρό
- περίπου 3-5 λεπτά. Επαναφέρουμε τα χτένια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την πρασουλίδα. Ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα και τα ξαναζεσταίνουμε. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στα ζεστά φετουτσίνια.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες