Φόρμες από κριθαράκι με καπνιστό σολομό 2 ψήφοι

Φόρμες από κριθαράκι με καπνιστό σολομό
Ωραιότατο ορεκτικό.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 φλιτζ κριθαράκι
1 φλιτζ τυρί ρικότα
1,25 φλιτζ σολομός καπνιστός κομμένος
2 κουταλιές τσάϊβς κομμένα
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μεγάλο αβγό κτυπημένο
ξύσμα από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1/4 ραβδάκι βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
1,25 φλιτζ γάλα
250 γρ φύλλα από σπανάκι φρέσκο, πλυμένα
μοσχοκάρυδο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Στρώνουμε με λαδόχαρτο 4 όμοια μπολ του σουφλέ από μέσα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό, το σολομό, τα τσάϊβς, το μαϊντανό, το αβγό, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα στα μπολ και το πιέζουμε καλά προς τα κάτω. Τα σκεπάζουμε με στρογγυλά κομμάτια λαδόχαρτου και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα.
4. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα σπανακιού. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε απαλά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
5. Λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και βάζουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο κατά τη γεύσηe. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, επαναφέρουμε εκεί τη σάλτσα και ξαναζεσταίνουμε, αν χρειάζεται. Ρίχνουμε από λίγη σάλτσα σε προσθερμασμένα πιάτα σερβιρίσματος.
6. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο πάνω από τα μπολ και με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε το περιεχόμενο από τα τοιχώματά τους. Τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα πάνω στη σάλτσα σπανακιού και αφαιρούμε το λαδόχαρτο που απομένει πριν σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες