Χαλβάς αλευρίσιος 7 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Χαλβάς αλευρίσιος
 
 

Υλικά

1 ποτήρι του νερού λάδι
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
προαιρετικά λίγη αχνή ζάχαρη και κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να γίνει σιρόπι. Όταν βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα, ώσπου να σκουρύνει, χωρίς να καεί. Σταδιακά, θα δούμε να γίνεται μια σκούρα ζύμη στην οποία ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι ενώ ανακατεύουμε.
Προσοχή: ρίχνουμε από μακριά, γιατί καίει και πιτσιλάει παντού.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε.
Σερβίρουμε τον χαλβά μας με κουταλίτσες ή το βάζουμε σε φόρμα για χαλβά, για να πάρει σχήμα.
Αν θέλουμε τον πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.
5 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες