Χανούμ μπουρεκ 20 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΗΣ Π
Χανούμ μπουρεκ
Ωραίος μεζές και για ουζάκι και για κρασί, δοκιμασμένος για πολλά χρόνια στο μεζεδοπωλείο μας.
 
 

Υλικά

½ κιλό φέτα, όχι πολύ σκληρή
ένα φακελάκι μπέικιν
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ασπράδι από 2 αυγά
λίγο αλάτι
μια κουταλιά της σούπας λάδι
μπύρα όχι κρύα, όσο πάρει να γίνει χυλός που να στέκεται

Εκτέλεση

Κόβουμε τη φέτα σε κύβους, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα χτυπάμε όλα μαζί με την μπύρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλάτι και το λάδι στο χτύπημα και το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί. Βάζουμε σπορέλαιο μπόλικο στο τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με ένα κουτάλι βάζουμε τη φέτα στο μίγμα και κατόπιν τη ρίχνουμε στο λάδι. Μόλις πάρει χρώμα βγάζουμε τα κομμάτια σε χαρτί για 2 λεπτά και σερβίρουμε ζεστά. Καλή επιτυχία.
2 αστέρια από 20 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες