Χοιρινό με δαμάσκηνα 15 ψήφοι

Από ΑΦΡΟΔΙΤΗ Μ.
Χοιρινό με δαμάσκηνα
Εύκολο και νόστιμο.
 
 

Υλικά (4-5 μερίδες)

1 κιλό χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
250 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
2 πορτοκάλια περίπου
1 κρασοπότηρο κονιάκ
αλάτι
πιπέρι
2 φύλα δάφνης

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χοιρινό και το κόβουμε σε τετράγωνες μπουκίτσες. Το σοτάρουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Μετά ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά στη χύτρα. Χαράζουμε λίγο τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το στυμμένο πορτοκάλι και το αφήνουμε να μουλιάσει. Όταν τελειώσει η χύτρα, την ανοίγουμε και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με το πορτοκάλι και τη δάφνη. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με ρύζι που το έχουμε καβουρδίσει με φρέσκο βούτυρο.
2 αστέρια από 15 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες