Χοιρινό με κάστανα και κυδώνια 16 ψήφοι

Χοιρινό με κάστανα και κυδώνια
Ταιριάζει πολύ με πιλάφι.

 
 

Υλικά


1,5 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
3 κουταλιές βούτυρο πρόβειο
1 κιλό κυδώνια
1 κιλό κάστανα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Χαράσσετε ελαφρώς τα κάστανα, τα ψήνετε στο φούρνο και τα καθαρίζετε. Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίστε με το βούτυρο το κρέας απ' όλες τις μεριές, προσθέστε τα κρεμμύδια και μόλις πάρουν χρώμα, τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, βγάλτε το σε μία πιατέλα. Βάλτε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, τοποθετείστε από πάνω το κρέας και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του (αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό). Στο τέλος, βάλτε και τα κάστανα να πάρουν μία βράση.
3 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες