Χοιρινό με μαρσάλα και θυμάρι για διαβητικούς 2 ψήφοι

Χοιρινό με μαρσάλα και θυμάρι για διαβητικούς
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

2 φιλέτα χοιρινού των 300 γρ. το καθένα
1/3 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη χωρισμένη στα δυο
1 1/4 φλιτζάνι κρασί μαρσάλα ξηρό
2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι κομμένο
1 κουταλάκι τριμμένος κύβος μοσχαρίσιου ζωμού
κλαράκια από θυμάρι (προαιρετικό)

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το τυχόν λίπος από το χοιρινό και κόβουμε κάθε κομμάτι λοξά σε φέτες του 1,5 εκ.
2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά κι από τις δυο πλευρές. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Λιώνουμε 1 κουταλιά μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό χοιρινό και το τηγανίζουμε για1,5 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει σκούρο. Το βγάζουμε από τη τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο χοιρινό.
4. Βάζουμε το κρασί στο τηγάνι και ξύνουμε τα τοιχώματα για να ξεκολλήσουμε τυχόν ξεροψημένα κομματάκια. Προσθέτουμε το θυμάρι και τον τριμμένο κύβο ζωμού. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Επαναφέρουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το χοιρινό και να πήξει η σάλτσα.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες

Η συνταγή ανήκει στην κατηγορία για διαβητικούς, εάν πάσχεται όμως από μία τέτοια πάθηση σας τονίζουμε να συμβουλεύεστε πάντα τον ιατρό σας πριν δοκιμάζετε μία νέα συνταγή, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.