Χοιρινό φιλέτο τυλιγμένο με προσούτο και μακαρονάκι 2 ψήφοι

Από LENAKI
Χοιρινό φιλέτο τυλιγμένο με προσούτο και μακαρονάκι
 
 

Υλικά (4-5)

350 γρ. μακαρονάκι ή βίδες
500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
6 λεπτές φέτες προσούτο
1 μικρή χούφτα από φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές λιωμένες λιαστές ντομάτες
κλαράκια φασκομηλιάς για γαρνίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Για το πατέ ελιάς:
120 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το τυχόν λίπος και τις μεμβράνες από το φιλέτο. Το κόβουμε σε φέτες μέχρι τη μέση, προσέχοντας να μην το κόψουμε τελείως.
2. Ανοίγουμε το φιλέτο και βάζουμε μέσα αλατοπίπερο. Βάζουμε τα φύλλα του βασιλικού βαθιά στο κέντρο. Αναμιγνύουμε το τυρί και τη λιωμένη λιαστή ντομάτα και τα απλώνουμε πάνω από τον βασιλικό.
3. ξανακλείνουμε το φιλέτο και τυλίγουμε γύρω του το προσούτο επικαλύπτοντας τις φέτες, ώστε να καλυφθεί τελείως. Το βάζουμε σε ένα ταψί με τη ραφή από το προσούτο προς τα κάτω και το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο. Το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί καλά. Το βγάζουμε από τα φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Για το πατέ ελιάς βάζουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. (Εναλλακτικά ψιλοκόβουμε τις ελιές και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο)
6. Στραγγίζουμε το ψητό χοιρινό και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις οποίες απλώνουμε σε ατομικά πιάτα μαζί με το ζυμαρικό, γαρνίρουμε με τα κλαράκια φασκομηλιάς και σερβίρουμε μαζί με το πατέ και φρέσκα φύλλα σαλάτας.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές