Χτένια με μαλλιά αγγέλου 2 ψήφοι

Χτένια με μαλλιά αγγέλου
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1,5 κουταλιά κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα
1,5 κουταλιά συν 1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλυτζ παχιά κρέμα
6 σταγόνες σως tabasco
2,5 κουταλιές φρέσκο άνηθο κομμένο
1/3 κουταλιά αλάτι
1/4 κουταλιά λευκό πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
600 γρ. χτένια
1/2 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
700 γρ. μαλλιά αγγέλου βρασμένα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου σε 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα του 1,5 λίτρου μέχρι να γίνουν διαφανή. Ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε τη κρέμα. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ανακατεύουμε το ταμπάσκο, το άνηθο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι και τα διατηρούμε ζεστά. Σοτάρουμε χτένια σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, βράζοντας για λίγο. Προσθέτουμε την σάλτσα κρέμας. Σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες