Χταπόδι με μακαρόνια κοφτά 86 ψήφοι

Χταπόδι με μακαρόνια κοφτά
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό χταπόδι
1 πακέτο μακαρόνια κοφτά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
3 ντομάτες, τριμμένες (χωρίς την φλούδα) ή 1 κουταλιά πελτέ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι στα μακαρόνια

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Έπειτα το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, για 7-9 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
2. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει μια βράση το χταπόδι για 10 τουλάχιστον λεπτά. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό.
3. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
4. Μόλις το χταπόδι είναι σχεδόν ψημένο, προσθέτετε μπόλικο νερό (τουλάχιστον 6-7 φλιτζάνια). Μόλις βράσει το νερό προσθέτετε τα μακαρόνια, τα οποία ανακατεύετε 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά για να μην κολλήσουν. Τέλος ρίχνετε το πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό για 1-2 λεπτά πριν το σερβίρετε.
3 αστέρια από 86 επισκέπτες