Ψαρί ψημένο στο αλάτι 10 ψήφοι

Ψαρί ψημένο στο αλάτι
 
 

Υλικά


1 ψάρι (φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα) περίπου 1,5 κιλό (Προσοχή: Να είναι φρέσκο!)
1 ματσάκι αρωματικά φυτά (μαϊντανός άνηθο, βασιλικός) πλυμένα
2,5 κιλά αλάτι
2 ασπράδια αβγού
150-200 ml νερό
5 κουταλιές λάδι
2 λεμόνια

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε το ψάρι αφαιρώντας λέπια, εντόσθια και βράγχια
2. Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, βάζουμε τα μυρωδικά στην κοιλιά του ψαριού και την κλείνουμε πολύ καλά.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC.
4. Αναμιγνύουμε το αλάτι, τα ασπράδια και το νερό, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε μια στρώση από το μίγμα αυτό περίπου 3 εκ. πάχος σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε από πάνω το ψάρι και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα αλατιού και το βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε μισάνοικτη την πόρτα του φούρνου και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
5. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και αφαιρούμε το αλάτι, που βγαίνει μαζί με την πέτσα.
6. Σερβίρουμε με άφθονο λαδολέμονο.
4 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες