Ψαρονέφρι μαρινάτο με κουσκούς κάρυ 8 ψήφοι

Ψαρονέφρι μαρινάτο με κουσκούς κάρυ
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. ψαρονέφρι (έρχονται 2 στο κιλό)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ραβδάκια
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός και ξύσμα από 2 γλυκολέμονα (λάιμ)
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι σπόροι μάραθου
2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πρέζα νιφάδες από καυτερό τσίλι
2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1/4 φλιτζ. ξηρά φρούτα ανάμικτα
1 κουταλάκι σκόνη κάρι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζ. κουσκούς

Εκτέλεση

Για το χοιρινό:
1. Στεγνώνουμε το κρέας.
2. Σε ένα μη οξειδωτικό σκεύος (γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα ή κεραμικό), αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι και τις καυτερές νιφάδες.
3. Βάζουμε το κρέας σε ένα πυρέξ και χύνουμε από πάνω τη μαρινάδα, γυρίζοντάς το για να καλυφθεί καλά. Το σκεπάζουμε μα πλαστικό φύλλο και το παγώνουμε από το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστο για 4 ώρες. Βγάζουμε το κρέας από το πυρέξ και φυλάμε τη μαρινάδα.
4. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα φούρνου και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές για λεπτά την κάθε μια. Το βάζουμε στο φούρνο στους 175οC καλυμμένο με τη μαρινάδα που φυλάξαμε για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 5 λεπτά και το κόβουμε διαγώνια σε πολύ λεπτές φέτες.
5. Σερβίρουμε πάνω στο κουσκούς. Για το κουσκούς: Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων, προσθέτουμε τα φρούτα, το κάρι, το βούτυρο και το αλάτι, αφήνουμε να πάρουν βράση, προσθέτουμε το κουσκούς, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε 5 λεπτά εκτός φωτιάς. Αναδεύουμε μετά το κουσκούς με ένα πιρούνι για να γίνει αφράτο και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες