Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Γαρίδες με κονιάκ 1 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Γαρίδες με κονιάκ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ένα νοστιμότατο μίγμα από καραμελωμένα ασκαλώνια σοταρισμένα με γαρίδες και λιαστές ντομάτες σε μια ελαφριά, κρεμώδη σάλτσα κονιάκ.

Υλικά

1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. ασκαλώνια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
λίγες καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρ.)
1/4 φλιτζ. ντομάτες λιαστές, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζ. κονιάκ
1/2 φλιτζ. άπαχη κρέμα ή μισή-μισή με γάλα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα ασκαλώνια μέχρι να σκουρύνουν ελαφρά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες και τους βάζουμε αλατοπίπερο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις λιαστές ντομάτες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή ώσπου οι γαρίδες να ασπρίσουν και να σκουρύνουν ελαφρά.
2. Χύνουμε το κονιάκ στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ξεκολλήσουμε τα τυχόν σκούρα κομματάκια από τον πάτο. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά.
3. Σερβίρεται καυτό μαζί με ζυμαρικό ή με ζεστό, τραγανό ψωμί.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια