Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Γκαραμ ασσάμ 5 ψήφοι

Γκαραμ ασσάμ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Garam είναι μαλαισιανή λέξη και σημαίνει "να μη μπορεί κανείς να αντισταθεί." Το πιάτο Garam Assam είναι γνωστό για την ικανότητά του να φτιάχνει την όρεξη με την διαπεραστική ξινούτσικη γεύση του.

Υλικά (6-8 μερίδες)

600 γρ. σφιχτό ψάρι ή μεγάλες γαρίδες
2 γεμάτα κουταλάκια πάστα ταμαρίνδης
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ.σπαγγέτι ή πένες βρασμένες και στραγγισμένες

Υλικά που πρέπει να κοπανίσουμε μαζί
10 φέτες lengkuas (ρίζα παρόμοια με το τζίντζερ. Σε μορφή σκόνης βρίσκεται σε ταϊλανδέζικα παντοπωλεία). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τζίντζερ
1/2 κομμάτι κουρκούμη σε μέγεθος δακτύλου (εναλλακτικά 1 κουταλάκι σκόνη).
4 φουντούκια
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 κουταλιές πάστα γαρίδας
4 τσίλι
1 μίσχος δυοσμαρίνης

Εκτέλεση

1. Σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα κοπανισμένα υλικά σε λάδι για 2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε λίγο χυμό ταμαρίνδης και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 ακόμη λεπτό.
3. Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ταμαρίνδης, ζάχαρη και αλάτι.
4. Το αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε το κρέας και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
5. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Κανονικά τo πιάτο σερβίρεται με ρύζι ατμού.
1 αστέρια από 5 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια