Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Ζυμαρικό με καραβίδες 21 ψήφοι

Ζυμαρικό με καραβίδες
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


20 καραβίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρ.) κομμένη σε λεπτές φέτες
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις καραβίδες για 3 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα. Τις στραγγίζουμε (φυλάμε το υγρό τους), τις καθαρίζουμε και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο αρκετά βαθύ.
2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ζεσταίνοντας το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο αλάτι και πιπέρι. Το ρίχνουμε πάνω στις καραβίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό στο υγρό που βράσαμε τις καραβίδες, βάζοντας περισσότερο νερό και αλάτι, αν χρειάζεται. Στραγγίζουμε καλά, βγάζουμε τις καραβίδες από τη μαρινάδα, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά για λίγα δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το ζυμαρικό σε μια μεγάλη ζεσταμένη πιατέλα και τι περιβάλλουμε με τις καραβίδες. Σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 21 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια