Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Κοτόπουλο σις κεμπάπ 6 ψήφοι

Από XRISTOS
Κοτόπουλο σις κεμπάπ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με αρνί μπούτι.

Υλικά

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα, κομμένα σε κυβάκια
6 καλαμάκια για σουβλάκι
2 μεγάλες πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, χοντροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα και χωρισμένο σε κομμάτια
12 ντοματίνια
12 φρέσκα μανιτάρια
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το σκόρδο, το κύμινο, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και μαύρο πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για περίπου 30 λεπτά πριν από τη χρήση.
Ανάβουμε τα κάρβουνα αν πρόκειται να ψήσουμε έξω ή απλά τον φούρνο (στο γκριλ) και τον προθερμαίνουμε αν το κάνουμε στη κουζίνα μας και λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και στραγγίζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα. Περνάμε τα κομμάτια του μαριναρισμένου κοτόπουλου με κομμάτια πιπεριά, κρεμμύδι, τοματίνια και μανιτάρια στα καλαμάκια.
Ψήνουμε τα σουβλάκια, γυρίζοντας συχνά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, και το κοτόπουλο να είναι καλά ψημένο στο κέντρο. (περίπου 10 λεπτά)
3 αστέρια από 6 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια