Σχετικές Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Λιγκουίνια με καβούρι σκόρδο κόκκινη πιπεριά και κουκουνάρια 
Παρά τα καθιερωμένα, η παρμεζάνα δίνει μια πλούσια γεύση στο πιάτο αυτό.
Υλικά (4-6 μερίδες ως πρώτο πιάτο)
5 κουταλιές βούτυρο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
350 γρ λιγκουίνια
250 ml ζωμός αχιβάδας
500 γρ κρέας καβουριού φρέσκο
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζ κουκουνάρια καβουρδισμένα
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την πιπεριά, τη σκεπάζουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τους πιπερόσπορους, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά. Το βάζουμε στην άκρη.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, διατηρώντας 1/2 φλιτζ από το νερό του, και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
3. Ρίχνουμε το ζωμό αχιβάδας, το 1/2 φλιτζ νερό και το μίγμα της κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου το ζυμαρικό να απορροφήσει το μισό περίπου υγρό, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καβούρι και ανακατεύουμε για να ζεσταθεί καλά, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Μοιράζουμε το ζυμαρικό στα πιάτα ρίχνοντας από πάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε με την παρμεζάνα.
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |
![]() |
Πρόσφατα σχόλια |
|
|
||
![]() |