Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Μοσχαρίσιες μπριζόλες αλά μαρσάλα 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μοσχαρίσιες μπριζόλες αλά μαρσάλα
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μαρσάλα είναι ένα ιταλικό (σικελιάνικο) γλυκό κρασί που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και είναι βάση του ιταλικού γλυκού ζαμπαλιονέ (zabaglione).

Υλικά (4 μερίδες)

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1/2 κούπα κρασί μαρσάλα
1/2 κούπα αλεύρι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και τις αλευρώνουμε. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με τις 8 κουτ. λάδι. Τηγανίζουμε από 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις μπριζόλες μόλις τηγανιστούν και προσθέτουμε το κρασί. Κανονικά πρέπει να το βάλουμε φωτιά αλλά εμείς δεν θα το κάνουμε για να μην πάρει φωτιά και ο απορροφητήρας. Οπότε το αφήνουμε να βράσει με τους χυμούς του κρέατος και το λάδι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τις μπριζόλες και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια