Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Μπακλαβάς λιβάνου 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μπακλαβάς λιβάνου
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο
370 γρ. ανάλατο βούτυρο, λειωμένο
Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια γάλα
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
2 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C, έχοντας ήδη ετοιμάσει τη γέμιση.
Χωρίζετε το φύλλο σε δύο ίσα μέρη. Απλώνετε το ένα φύλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί (28 x 40 εκ.). Το περνάτε με μια γενναία δόση λειωμένου βουτύρου. Απλώνετε το δεύτερο φύλλο πάνω από το πρώτο και βουτυρώνετε ομοίως. Επαναλαμβάνετε μέχρις ότου χρησιμοποιήσετε τα μισά από τα φύλλα. Τα υπόλοιπα, τα σκεπάζετε με ένα πανί της κουζίνας έτσι ώστε να μην ξεραθούν.
Παρασκευή της γέμισης: Μέσα σε μια κατσαρόλα, βράζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ψιλό σιμιγδάλι πασπαλίζοντας το λίγο-λίγο κι ενώ ανακατεύετε συνεχώς έως ότου πήξει το μείγμα και ψηθεί το σιμιγδάλι για τα καλά.
Απλώνετε εξίσου το ζεστό μείγμα με το σιμιγδάλι πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Και μετά, βάζετε πάλι τα υπόλοιπα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα καλά-καλά. Με όσο βούτυρο περισσέψει, περιχύνετε το πάνω μέρος. Κόβετε τα φύλλα σε 24 ίσα τετράγωνα και ψήνετε για 40-45 λεπτά ή μέχρι ροδίσει ελαφρά.
Όσο ψήνεται ο μπακλαβάς, ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού πάρει μια βράση, το σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε.
Το κατεβάζετε στη συνέχεια από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βγάζετε και τον μπακλαβά από το φούρνο και αφαιρείτε όλο το περιττό βούτυρο γέρνοντας το ταψί στο πλάι. Το ψήνετε για 10 λεπτά, αφού περάσετε ξανά την επιφάνειά του με το βούτυρο που έχετε συγκεντρώσει από το ταψί έτσι ώστε να πάρει μια λάμψη το φύλλο. Τέλος, το περιχύνετε σιγά-σιγά με το σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει όλο και τα αφήνετε να κρυώσει για αρκετές ώρες.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια