Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Παγωτό μπανάνα-καρύδα 
Υλικά
2 φλιτζάνια γλυκιά αποφλοιωμένη και τεμαχισμένη καρύδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
4 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος
1 κουτί κρέμα καρύδας
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 ώριμες μπανάνες, πουρέ
Γαρνίρισμα: ψημένα κομμάτια καρύδας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
4 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος
1 κουτί κρέμα καρύδας
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 ώριμες μπανάνες, πουρέ
Γαρνίρισμα: ψημένα κομμάτια καρύδας
Εκτέλεση
Ψήστε τη καρύδα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα (όχι να βράσει). Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη ψημένη καρύδα, τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Προσθέστε και τη λιωμένη μπανάνα, σκεπάστε το μίγμα και αφήστε το να κρυώσει για 3 ώρες και είναι έτοιμο για να το βάλετε στη παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της. Γαρνίρετε με ολόκληρα κομμάτια μπανάνας αν θέλετε.
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |