Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Πιροσκί με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια 9 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Πιροσκί με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά

Για τη ζύμη:
1/2 κούπα γάλα χλιαρό
40 γρ. μαγιά νωπή ή 1 κουταλιά ξερή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
300 γρ. κιμά
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/4 κούπας βούτυρο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
1/3 κούπας άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάλτε 2 κούπες αλεύρι σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά. Ζυμώστε προσθέτοντας λίγο λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη, να διπλασιαστεί σε όγκο. Ετοιμάστε τη γέμιση. Σοτάρετε ελαφρά τον κιμά και το κρεμμύδι στο βούτυρο. Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι, ελάχιστο νερό και σιγοβράστε 30 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και βράστε 5 λεπτά ακόμη. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο με το μαϊντανό και το αυγό. Ανακατέψτε ελαφρά, να ενωθούν τα υλικά. Πατήστε τη ζύμη, να ξεφουσκώσει. Ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 1 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη με κουπ-πατ σε κύκλους 8-10 εκ. Βάλτε από μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τυλίξτε τη με το φύλλο της ζύμης, αφού βρέξετε προηγουμένως τις άκρες, για να κολλήσουν. Σχηματίστε μπαλάκια ή χοντρά σουτζουκάκια. Αραδιάστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάστε τα και αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο.
Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι και σερβίρετέ τα αμέσως.
3 αστέρια από 9 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια