Σχετικές Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Προφιτερόλ με κρεμά κάστανο 
Μια παραλλαγή του Γαλλικού προφιτερόλ που αντί για γέμιση βανίλια παγωτό έχει γέμιση κρέμας κάστανου.
Υλικά
25 σουδάκια (έχω δώσει 2 συνταγές, δοκιμάστε όποια θέλετε)
Για την κρέμα κάστανου:
2 κούπες κάστανα βρασμένα αποφλοιωμένα. (Υπάρχουν και έτοιμα άλλα στα σούπερ μάρκετς άλλα ας είναι από κάστανα που βράσαμε εμείς κι όχι έτοιμα γιατί το θέλουμε ζεστό)
2 φλ. γάλα εβαπορέ καυτό
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κλωναράκι βανίλιας (τα αρωματικά σποράκια του).
Για τη σος σοκολατής:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο(κομματιασμένη)
Για την κρέμα κάστανου:
2 κούπες κάστανα βρασμένα αποφλοιωμένα. (Υπάρχουν και έτοιμα άλλα στα σούπερ μάρκετς άλλα ας είναι από κάστανα που βράσαμε εμείς κι όχι έτοιμα γιατί το θέλουμε ζεστό)
2 φλ. γάλα εβαπορέ καυτό
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κλωναράκι βανίλιας (τα αρωματικά σποράκια του).
Για τη σος σοκολατής:
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο(κομματιασμένη)
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα κάστανα με τη βανίλια, το ζεστό γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει λεία. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα κάστανου, τα βάζουμε σε μπολάκια ή σε μια σουπιέρα και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας ζεστή.
|
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |