Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Σμούτι τατορς (smutty tators) 1 ψήφοι

Σμούτι τατορς (smutty tators)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό με πατάτες από την Τσεχία.

Υλικά (4-6 μερίδες)

3 μεγάλες πατάτες για ψήσιμο κομμένες σε κύβους του 1,5 εκ.
½ φλιτζ. βούτυρο
? φλιτζ. νερό
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί έμενταλ κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρ.)
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρ.)
πάπρικα για τελικό πασπάλισμα (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με σκέπασμα. Ρίχνουμε το νερό από πάνω και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει.
2. Βάζουμε το βούτυρο πάνω στις πατάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό προς μέτριο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
3. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, βγάζουμε το σκέπασμα και ελέγχουμε τις πατάτες αν έγιναν. Αν όχι, ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι οι πατάτες να μαγειρευτούν καλά (δεν τις ανακατεύουμε).*
4. Βγάζουμε τις πατάτες από τη φωτιά και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ, ανακατεύοντας ελαφρά, ώστε να καλυφθούν όλες με το βούτυρο. Τις σκεπάζουμε με τις φέτες του τυριού, σκορπίζουμε από πάνω το μπέικον, πασπαλίζουμε με πάπρικα και τις βάζουμε στο γκριλ για λίγο, ίσα-ίσα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεροψηθεί το μπέικον.

* Μέχρι το σημείο αυτό έχουμε το βασικό, γνήσιο πιάτο, που θα μπορούσε να λέγεται «Πατάτες με βούτυρο». Τα υπόλοιπα είναι παραλλαγές ή προσθήκες, πολύ επιτυχείς όμως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια