Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Σπαγγέτι Αλφρέντο με ρόκα 5 ψήφοι

Σπαγγέτι Αλφρέντο με ρόκα
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η ρόκα (αγγλ. arugula ή rocket, ιταλ. rucola ή rughetta) φυτρώνει άγρια στα λιβάδια, επίσης όμως καλλιεργείται ευρύτατα και πωλείται στα τοπικά οπωροπωλεία. Η γεύση του είναι λιγότερο έντονη.

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 μεγάλο μάτσο ρόκα, πλυμένη και σχισμένη σε μεγάλα κομμάτια
3/4 φλιτζάνι παχιά κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
500 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ρόκα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί, περίπου για 5 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα και το τυρί και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στη σάλτσα ρόκας.
3. Αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως σε προθερμασμένα πιάτα, προσθέτοντας επί πλέον παρμεζάνα κατά τη γεύση στο τραπέζι.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια