Σχετικές Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Σπαγγέτι με κουνουπίδι, πράσινη πιπεριά και ελιές 
Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ. σπαγέτο
1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι χωρίς τον πυρήνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρές λωρίδες
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ελιές πράσινες από άλμη, χωρίς κουκούτσια και κομμένες στα τέσσερα
1 μεγάλη ώριμη τομάτα κομμένη σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές βασιλικός φρέσκος κομμένος
1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι χωρίς τον πυρήνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρές λωρίδες
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ελιές πράσινες από άλμη, χωρίς κουκούτσια και κομμένες στα τέσσερα
1 μεγάλη ώριμη τομάτα κομμένη σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές βασιλικός φρέσκος κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό κρατώντας 1/2 φλιτζ. από το νερό για τη σάλτσα. Στο μεταξύ κόβουμε το κουνουπίδι σε ανθάκια μεγέθους μπουκιάς (2,5-5 εκ.)2. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μέτρια, ψηλή κατσαρόλα. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να μαραθεί, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι μαζί με το νερό που φυλάξαμε από το βράσιμο του ζυμαρικού. Σκεπάζουμε και ατμίζουμε το κουνουπίδι μέχρι να γίνει τρυφερό, για περίπου 8 λεπτά..
4. Προσθέτουμε τις τομάτες και τις ελιές και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 5 λεπτά, με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε το βασιλικό ακριβώς πριν ανακατέψουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |
![]() |
Πρόσφατα σχόλια |
|
|
||
![]() |