Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Τάρτες σαμπλέ με φράουλες 34 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Τάρτες σαμπλέ με φράουλες
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η τάρτα σαμπλέ είναι μια αρωματική γευστικότατη τάρτα, σχετικά μαλακή μια και δεν είναι τριφτή. Το άρωμά της υπέροχο και ταιριάζει είτε με κρέμα πατισερί είτε με κρέμα σοκολάτα. Την ανοίγουμε φύλλο και την απλώνουμε σε φόρμα για τάρτα μεγάλη ή ατομικά ταρτάκια.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι
62 γρ. άχνη
1 αυγό
125 γρ. αγελαδινό βούτυρο
1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του)
125 γρ. σοκολάτα λευκή
κρέμα ζαχαροπλαστικής (έδωσα συνταγή)
φράουλες
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια και ρίχνουμε και το αυγό. Μόλις απορροφηθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελαφρώς. Απλώνουμε μια μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη. Την πατάμε λίγο και από πάνω απλώνουμε άλλη μεμβράνη. Με τον πλάστη της ζαχαροπλαστικής, το ανοίγουμε φύλλο 1/2 εκατοστού Πάντα σκεπασμένο με τη μεμβράνη για να μην κολλήσει στον πλάστη το ζυμάρι. Το βάζουμε για 30' στο ψυγείο να παγώσει.
Παίρνουμε φορμάκια για τάρτες ατομικές και τις λαδώνουμε. Τις βάζουμε σε σειρά να σχηματίσουμε τετράγωνο. Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο που είναι πλέον σφιχτό και το με προσοχή αφαιρούμε την επάνω ζελατίνα. Το απλώνουμε πάνω στα φορμάκια ανάποδα και αφαιρούμε και τη δεύτερη. Πατάμε τη ζύμη σε κάθε φορμάκι να εφαρμοστεί και να γίνει φωλιά. Κόβουμε τα περισσεύματα.
Σε κάθε φόρμα βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρύζι μέχρι το χείλος για να μη φουσκώσει η ζύμη και να έχει βάθος. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15'. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την κρυώνουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε την τάρτα εσωτερικά. Αυτό γιατί η τάρτα μαλακώνει πολύ όταν μπαίνει η κρέμα. Είναι φυσιολογικό. Η σοκολάτα δημιουργεί μόνωση και έτσι δεν περνάει η υγρασία. (Αυτό ήταν μυστικό και το έγραψα με βαριά καρδιά.)
Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε τις τάρτες με κρέμα και στολίζουμε με κομμένες φράουλες. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη άχνη από πάνω.
2 αστέρια από 34 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια