Σχετικές Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Χταπόδι ξιδάτο στο βάζο 
Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1.200 γρ.
1/2 λίτρο νερό
100 ml ξύδι λευκό
2 δαφνόφυλλα
3 κόκκους πιπέρι
Για το βάζο:
250 ml ελαιόλαδο
150 ml ξύδι λευκό
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
1/2 λίτρο νερό
100 ml ξύδι λευκό
2 δαφνόφυλλα
3 κόκκους πιπέρι
Για το βάζο:
250 ml ελαιόλαδο
150 ml ξύδι λευκό
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι με κρύο νερό. Το βράζουμε μαζί με τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 35’-40’. Μόλις γίνει το κόβουμε σε μπουκιές το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο (ή βάζα) και το γεμίζουμε με το λάδι, το ξύδι, την ρίγανη και το αλάτι.
|
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
από MARIA CHRISTINA |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |