Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Φαρμάκια κρέμας με σοκολάτα και εσπρέσο 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Φαρμάκια κρέμας με σοκολάτα και εσπρέσο
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η χρήση εσπρέσο σε σοκολατούχα γλυκίσματα αναδεικνύει τη γεύση της σο-κολάτας και προσθέτει βάθος που δεν δίνει η σοκολάτα από μόνη της. Τα φορμάκια αυτά είναι απίστευτα εύκολο να φτιαχτούν, όμως κανείς δεν μπορεί να τα εκτιμήσει, αν δεν τα δοκιμάσει. Επί πλέον συνιστούν το απόλυτο αφρο-δισιακό γλυκό.

Υλικά (8)

150 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 1/3 φλιτζ. κρέμα πλήρης
2/3 φλιτζ. γάλα πλήρες
1,5 κουταλάκι σκόνη εσπρέσο
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
2 κουταλιές ζάχαρη
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C με ράφι στο μέσο του φούρ-νου.
2. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα θερμοανθεκτικό μπολ.
3. Σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα αφήνουμε την κρέμα, το γάλα, τη σκόνη εσπρέσο και μια τσιμπιά αλάτι (μια τσιμπιά είναι όσο πιάνουμε με τα τρία δάκτυλα) μόλις να πάρουν βράση, ανακατεύοντας μέχρι η σκόνη να διαλυθεί. Χύνουμε το μίγμα πάνω στη σοκολάτα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μίγμα να είναι ομοιόμορφο.
4. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί τους κρόκους, τη ζάχαρη και μια τσι-μπιά αλάτι. Προσθέτουμε αργά και χτυπώντας συνεχώς το ζεστό μίγμα σοκολάτας. Περνώντας το μέσα από μια λεπτή σήτα, χύνουμε το τελικό μίγμα σε ένα γυάλινο δοχείο του 1 λίτρου και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ανακατεύοντας που και που, για 15 λεπτά περίπου.
5. Στρώνουμε ένα ταψί, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει 8 φορμάκια των 100-120 γρ., με μια διπλωμένη πετσέτα κουζίνας και απλώνουμε πάνω της τα φορμάκια. Με ένα σουβλάκι, ανοίγουμε αρκετές τρύπες σε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου. Κατανέμουμε την κρέμα ανάμεσα στα φορμάκια, μετά την ψήνουμε σε μπεν μαρί, με το σκεύος σφιχτά σκε-πασμένο με το αλουμινόχαρτο, μέχρι η κρέμα να πηξει στην περιφέρεια αλλά να σαλεύει ελαφρά στο κέντρο, περίπου για 30-35 λεπτά.
6. Μεταφέρουμε τα φορμάκια σε ένα ράφι για να κρυώσουν ξεσκέπαστα και να πήξουν, για 1 ώρα περίπου. Τα παγώνουμε στο ψυγείο σκεπα-σμένα, τουλάχιστον για 3 ώρες.
7. Ρίχνουμε από πάνω ξύσματα σοκολάτας (κομμένα με τον αποφλοιωτή λαχανικών) και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια