Κοτόπουλο σε γάλα καρύδας 3 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Κοτόπουλο σε γάλα καρύδας
Στη Βεγγάλη το πιάτο αυτό ονομάζεται murgi malai, όπου η λέξη murgi σημαίνει κοτόπουλο και malai είναι η κρέμα, είτε γαλακτοκομική είτε από καρύδα. Η καρύδα αποτελεί δημοφιλές συστατικό της περιοχής και φύεται σε αφθονία στη Βεγγάλη, την Orissa και το Assam. Στη συνταγή αυτή χρησιμοποιείται φρέσκο τυρί και ρικότα για να μειωθούν τα λιπαρά. Για πιο αυθεντική γεύση και άρωμα, χρησιμοποιούμε επί πλέον γάλα καρύδας.
 
 

Υλικά (4)

1 κουταλιά (15 ml) τριμμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά (15 ml) ξηρή, τριμμένη καρύδα
85 ml γάλα καρύδας
175 γρ. φρέσκο τυρί ή ρικότα
1,5 κουταλάκι (7.5 ml) τριμμένο κόλιαντρο
1 κουταλάκι (5 ml) σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι (5 ml) λιωμένο σκόρδο
1,5 κουταλάκι (7.5 ml) τριμμένο φρέσκια τζιντζερόριζα
1 κουταλάκι (5 ml) αλάτι
2 κουταλιές (30 ml) φυτικό λάδι
450 γρ. φιλέτα από στήθη κοτόπουλου ξεπετσιασμένα και κομμένα σε κύβους
3 πράσινοι σπόροι καρδάμωμου
1 δαφνόφυλλο
1 ξηρό κόκκινο τσίλι τριμμένο
2 κουταλιές (30 ml) φρέσκο κόλιαντρο τεμαχισμένο

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε χωρίς λάδι τα αμύγδαλα και την καρύδα, μέχρι να σκουρύνουν κατά τι. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα γυάλινο μπολ.
2. Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα, το τυρί, το τριμμένο κόλιαντρο, τη σκόνη τσίλι, το τζίντζερ και το αλάτι. Τα αναμιγνύουμε καλά.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τους σπόρους καρδάμωμου και το δαφνόφυλλο. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου για να «σφραγιστεί» το κοτόπουλο.
4. Ρίχνουμε το μίγμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τσίλι και το κόλιαντρο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσουν τα συστατικά στο τηγάνι. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σερβίρεται καυτό με βρασμένο απλό ρύζι.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες