Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Φριτάτα

 

Η ιταλικά λέξη «frittata» σημαίνει «τηγανητή» και αρχικά σήμαινε το μαγείρεμα αυγών στην κατσαρόλα. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950, εκτός Ιταλίας, σήμαινε γενικά την ομελέτα.Σε σχέση με μια συμβατική ομελέτα, η φριτάτα έχει τις εξής ιδιαιτερότητες:

 

 

 

  • Υπάρχει τουλάχιστον ένα προαιρετικό συστατικό και τα συστατικά γενικά αναμιγνύονται με τα ωμά αυγά, αντί να απλωθούν πάνω στη μισοψημένη ομελέτα και μετά να διπλωθούν. Τα αυγά πρέπει να είναι πιο καλά χτυπημένα, ώστε να περιέχουν περισσότερο αέρα για βαθύτερη γέμιση και αφράτη υφή.
  • Το μίγμα μαγειρεύεται σε πολύ χαμηλή φωτιά, τουλάχιστον 5-10 ή και 15 λεπτά, μέχρις ότου από κάτω να πήξει αλλά από πάνω να είναι ακόμη υγρό.
  • Η μισοψημένη φριτάτα δεν διπλώνεται για να περικλείσει τα συστατικά, αλλά είτε γυρίζεται από την άλλη, ή ψήνεται για λίγο στο γκριλ ή στο φούρνο για περίπου πέντε λεπτά.
  • Αντίθετα από την ομελέτα, δεν σερβίρεται ολόκληρη αλλά κόβεται σε φέτες σαν πίτσα. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα συνοδευόμενη από φρέσκες σαλάτες, ψωμί, φασόλια, ελιές κλπ.

 

 

ΦΡΙΤΑΤΑ ΑΠΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
ΦΡΙΤΑΤΑ ΑΠΟ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΨΗΤΗ ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια