Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Μαγειρεύοντας με μπράντυ

Το μπράντι (λέξη με ολλανδέζικη προέλευση που σημαίνει «καμένο κρασί») είναι οινοπνευματώδες ποτό που παράγεται από τη διύλιση του κρασιού, περιέχει γενικά αλκοόλ 35–60% κατ’ όγκο και πίνεται κατά κανόνα μετά το δείπνο. Το μπράντι παλαιώνεται σε ξύλινα βαρέλια, ενώ άλλοτε χρωματίζεται με χρώμα καραμέλας που μιμείται τη δράση της παλαίωσης. Άλλοτε παράγεται με τη χρήση τόσο της παλαίωσης όσο και του χρωματισμού.

Επίσης παράγεται και με τη ζύμωση φρούτων άλλων από τα σταφύλια, που όμως ονομάζονται χαρακτηριστικά «eaux-de-vie» ιδιαίτερα στη Γαλλία.

Σε άλλες χώρες εισάγονται γεύσεις φρούτων ή άλλες γεύσεις σε ποτά που ονομάζουν «μπράντι».

Στη μαγειρική, το μπράντι εισάγεται για να δώσει γεύση σε γλυκίσματα, κυρίως σε πιάτα με μήλα, ως υγρό για το σβήσιμο σε σάλτσες για μπριζόλες και άλλα κρέατα, για να δημιουργήσει εντονότερη γεύση σε σούπες, όπως π.χ. κρεμμυδόσουπες και τέλος για να «ανάβουμε» τις φλαμπέ κρέπες, όπως τις Crêpe Suzette, κατά το σερβίρισμα.

Τα μπράντι που παράγονται σε διάφορες χώρες έχουν και διάφορες ονομασίες όπως π.χ. τα γαλλικά Armagnac, Remy Martin, Courvoisier, Cognac κ.ά. , το ελληνικό Μεταξά κλπ.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ
ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ
CREPES SUZETTE
ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ ΓΑΛΛΙΚΗ
ΦΙΛΕ-ΜΙΝΙΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΟΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια