Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Σπαράγγια: τόσο νόστιμα όσο και υγιεινά…

Χρήσιμες συμβουλές |
|
Επιλέξτε φρέσκα σπαράγγια, τρυφερά με έντονο χρώμα. Διατηρείστε τα λίγες ώρες σε βαζάκι με νερό μέχρι τη μέση σαν λουλούδια ή τυλιγμένα σε χαρτί κουζίνας και μέσα σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Διατηρείστε τα για 5-8 μήνες στη κατάψυξη αφού πρώτα τα ζεματίσετε. |
|
Αν είναι πιο χοντρά ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε το κάτω μέρος τους με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε και τις πατάτες. Λυγίστε τα μέχρι να σπάσουν, θα σπάσουν στο σωστό σημείο ώστε να μαγειρέψετε όπως θέλετε το επάνω μέρος και τα κοτσάνια χρησιμοποιείστε τα για σούπες και σάλτσες. Μπορείτε να τα βράσετε σε ματσάκια σε αλατισμένο νερό, να τα τηγανίσετε, να τα ψήσετε στη σχάρα ή σε ταψί, ακόμα καλύτερα είναι όμως να τα μαγειρέψετε στον ατμό για να υπάρχει ελάχιστη απώλεια θρεπτικών συστατικών. |
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΓΑ | ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ | ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ | ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ |
|
|
|
|
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |