Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Σπαράγγια: τόσο νόστιμα όσο και υγιεινά…

Στην Ελλάδα πλέον καλλιεργούνται συστηματικά για εγχώρια κατανάλωση αλλά και για εξαγωγή σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν 3 ειδών σπαράγγια, τα πράσινα, τα άσπρα και τα μωβ. Τα άσπρα αναπτύσσονται κάτω από το χώμα και για αυτό είναι πιο δύσκολη η καλλιέργειά τους και είναι πιο ακριβά. Αν είμαστε λάτρεις της φύσης μπορούμε να βρούμε φρέσκα άγρια σπαράγγια από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Μπορούμε να φτιάξουμε παραδοσιακά πιάτα με αυτά αλλά και πιο ιδιαίτερα. Ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός είναι με αυγά ομελέτα.

Χρήσιμες συμβουλές


Επιλέξτε φρέσκα σπαράγγια, τρυφερά με έντονο χρώμα.
Διατηρείστε τα λίγες ώρες σε βαζάκι με νερό μέχρι τη μέση σαν λουλούδια ή τυλιγμένα σε χαρτί κουζίνας και μέσα σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Διατηρείστε τα για 5-8 μήνες στη κατάψυξη αφού πρώτα τα ζεματίσετε.

 

Αν είναι πιο χοντρά ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε το κάτω μέρος τους με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε και τις πατάτες.  Λυγίστε τα μέχρι να σπάσουν, θα σπάσουν στο σωστό σημείο ώστε να μαγειρέψετε όπως θέλετε το επάνω μέρος και τα  κοτσάνια χρησιμοποιείστε τα για σούπες και σάλτσες. Μπορείτε να τα βράσετε σε ματσάκια σε αλατισμένο νερό, να τα τηγανίσετε, να τα ψήσετε στη σχάρα ή σε ταψί, ακόμα καλύτερα είναι όμως να τα μαγειρέψετε στον ατμό για να υπάρχει ελάχιστη απώλεια θρεπτικών συστατικών.

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια