Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Tips για νόστιμες μπάμιες

Πολλά είναι λοιπόν τα οφέλη από την κατανάλωσή τους ένας όμως είναι ο μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας: η βλέννα που βγάζουν!

Για να την αποφύγουμε, βρέχουμε τις μπάμιες με ξίδι και τις αφήνουμε στον ήλιο για μια ώρα περίπου. Αν είναι κατεψυγμένες, τις περνάμε από το τηγάνι για 1-2 λεπτά αφού τις ραντίσουμε με το ξίδι.

Extra tips!

1)Προτιμήστε τις μπάμιες που έχουν έντονο χρώμα, αυτές με καφέ σημάδια μπορεί να μην είναι τόσο φρέσκες. Το ιδανικό μέγεθος είναι 7-10 εκ. Όσο πιο μεγάλες, τόσο πιο σκληρές είναι.

2) Για να τις καθαρίσουμε αν δεν θέλουμε να βγάλουν την υγρασία τους, κόβουμε σε σχήμα κώνου τα κοτσάνια ώστε ο λοβός να μην τρυπήσει.
3) Οι μπάμιες μαγειρεύονται γρήγορα, οπότε τις μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν τις σοτάρουμε προσέχουμε να είναι σε μια στρώση στον πάτο, αν είναι παραπάνω ιδρώνουν και βγάζουν βλέννα.

4) Ποτέ δεν σκεπάζουμε το σκεύος που μαγειρεύουμε τις μπάμιες με καπάκι για την αποφυγή ανεπιθύμητης υγρασίας από τους υδρατμούς.
5) Όταν μαγειρεύουμε μπάμιες το αλάτι το βάζουμε στο τέλος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Αν το βάλουμε από την αρχή θα βγάλουν περισσότερη υγρασία-βλέννα.
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ 01-01-1753 00:00:00

Γεια σας, εγώ καθάρισα τις μπάμιες κόβοντας απλά λίγο από το κοτσανάκι τους, τις έπλυνα,τις έστρωσα σε ταψί μεγάλο απλωτά, ράντισα με πολύ λίγο ξυδάκι και τις έψησα στο φούρνο μεε ντομάτα, σκόρδο και μαϊντανό, αλατοπίπερο, λαδάκι και γίναν υπέροχες χωρίς καθόλου βλέννα.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια