Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Χοιρινό ή γαλοπούλα;

 

Εξέχουσα θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι κατέχει το κρέας και κυρίως το χοιρινό. Από την αρχαιότητα έως σήμερα υπάρχουν πολλές παραδοσιακές συνταγές με διάφορες παραλαγές ανα περιοχή.  Οι πιο γνωστές είναι στον φούρνο με διάφορους συνδυασμούς φρούτων και στη κατσαρόλα με πρασοσέλινο. Αν και είναι ιδιαίτερο πιάτο, σε πολλούς αρέσει και η πηχτή. Το αγριογούρουνο είναι επίσης μια από τις πρώτες επιλογές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

& ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ

ΠΗΧΤΗ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΑΛΜΙ

Το έθιμό της γαλοπούλας ξεκινά από το Μεξικό, υιοθετήθηκε από τους ευρωπαίους και έφτασε και στην Ελλάδα πριν από αρκετά χρόνια. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, υπήρχαν παραδοσιακές συνταγές με πουλερικό, κυρίως κοτόσουπα στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας άλλα και γεμιστό πουλερικό αλλού. Στις μέρες μας, σε όλη τη χώρα έχει καθιερωθεί η γαλοπούλα γεμιστή. Πάρτε και μερικές ιδέες παρακάτω.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ
ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ) ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΜΑ

Μπορείτε να διαλέξετε αναμεσα σε παράδοση και νοστιμιά, ή ακόμα και να κάνετε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς! Ότι και αν μαγειρέψετε να έχετε καλά Χριστούγεννα!!!!

 

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια